Berriak

La plupart des agneaux sont nés , vendus, ou sevrés pour devenir les futures brebis du troupeau. Tout s'est bien passé. C'est donc parti pour deux traites par jour tous les jours depuis début décembre jusqu'à début juillet. Lundi nous commençons les nouvelles fabrications de fromage Ossau-Iraty, caillés de brebis, breuil et#produitslocaux##fromagedebrebisf#ossauiratybis #ossauiraty Hasi dugu gasnatzen eta gaztanbera, zemerona egiten. Ardi gehienak erdi dira . Denak ontsa pasatu dira. ... See MoreSee Less
Voir sur Facebook
Cette fin de semaine, vous pouvez réserver vos parts de porc directement à la boutique ou par sms au 0645562639.Tous les morceaux sont découpés sous vide. De la longe et de l'échine en portions, des saucisses confites, du boudin par sachets de 2, des pieds de cochons déjà cuits et sous vide.💍🐽🐖🌭Xerri puxkak manatzeko, etorri botikarat edo sms bat igorri otoi. ... See MoreSee Less
Voir sur Facebook
La boutique de la ferme sera ouverte exceptionnellement samedi 28 décembre le matin et lundi 30 de 10H à 12H30.Fermé le 31 décembre et le 01 janvier.Palette de fromages fermiers de saison.🎄⌚️⏰Gasna berriak, ardi, behi eta ahuntz gasnak. Botika hetsia izanen da abendoaren 30ean eta urtarrilaren 1ean.#fromagedebrebis #produitslocaux #fromagedebrebis ... See MoreSee Less
Voir sur Facebook

ekoizten dudana

zuzeneko salmentan bakarrik

eta nere selekzio lokala

Biziki maite dut nire “kalitatezko ekoiztetxe eta artisauen” sareaz gozaraztea, lurraldeko proiektuekin eta nire balioekin bat datozen pertsonez.

Lurrezko produktuak aurkitzea gustatzen zait hurbil dagoen eremu batean, tokian tokikoan, dela hemen, dela ondoko probintzia batean, Pirinioen alde batean edo bestean.

nire historia

Nire Aitatxi-amatxiren ondotik, Kanboko osasun etxeak beren fruituekin eta behien esnearekin hornitzen baitzituzten, nire burasoek nahiago izan zuten ardi hazkuntzan espezializatu, eredu ekonomiko gomendagarriena baitzen garai hartarako.

 90eko hamarkadan ezarri nintzenean, esnetarako ardiaren monoprodukzioa arrisku bihurtu zen. Familiaren ustiapena berreskuratu bezain laster, salmenta zuzena egitea erabaki nuen.

60 gerezi-marmelada egiten hasi nintzen gure gerezi ondo zaharrekin, eta gero berriro landatu nituen. Gaur egun, ia 200 gereziondo dira, peloa, xapata, beltxa motakoak, hemengo barietateak, nekazaritza ekologikora eramaten direnak eta aukera ematen didatenak nekazari sorta anitzagoa zabaltzeko.

Izan ere, esnea AOP Ossau-Iraty gasna edo ardi mamia bihurtzen da, edo esne gordina duen botila.

Bota nahi ez dudalako erabaki dut Duroc arrazako txerriak aske haztea. Goizero edaten didate gasna egiteko gelditzen zaidan gaxura (ordura arte erabili gabea) baloratzen. Berriz eskatzen dute

Txerriak urdai saltzaile bati edo Belaun ekoizleen kooperatibari bihurtzen ditut, hileroko lantegi batean.

Zuhaitzak biziki maite ditudanez eta ekoizpenak giza mailakoak eta osagarriak diren ustiategi batean lan egin nahi dudanez, bertako barietateen berrogeita hamar bat sagarrondo landatu ditut zuku prentsatuak besterik gabe egiteko, azukre erantsirik gabe.

Produktu horiek guztiak Antxondoa baserriko dendan edota sarean aurkituko dituzu, denboraldiaren arabera.

Baina, era berean, beste ekoizle-nekazari batzuek eta kalitatezko artisauek urte osoan zehar dakarkidate beren ekoizpena, dela nik neuk ere ez daukadalako, dela nireen osagarri diren ekoizpen edo jakintzak dituztelako.

Ni partaide naizen euskal ekoizle-etxeen sarea egokitasun ezin hobea da lur baten, herriarekiko dudan atxikimenduaren eta bezeroek hurbileko produktuekiko duten gero eta gose handiagoaren artean.

antxondoa-mirentxu-elissalde
Mirentxu
Elissalde